Loading...
/ Blog / De evolutie van kermisgeld: Van tastbaar naar digitaal

De evolutie van kermisgeld: Van tastbaar naar digitaal

Elke zomer hangt er een magische sfeer in de lucht. De zoete geur van suikerspinnen, het gelach van kinderen en de levendige flitsen van de attracties kondigen de komst aan van een jaarlijks ritueel: de kermis. Binnen deze feestelijke viering bestaat er een speciale traditie, het ‘kermisgeld’, waarbij ouders en grootouders kinderen kleine geldbedragen geven om te besteden aan attracties, spelletjes en lekkers!

Het geven van kermisgeld is een diepgewortelde gewoonte die kinderen niet alleen laat genieten van de kermis, maar ze tegelijkertijd ook het belang van het beheren van geld bijbrengt. Het is wikken en wegen geblazen of de laatste euro aan de botsauto’s of aan een zuurstok wordt uitgegeven.

Deze traditie van kermisgeld loopt, met de opkomst van digitale valuta en cashless betalingen inmiddels wel tegen een aantal uitdagingen aan. Met de afname van het contant geld wordt het lastiger om de tastbare ervaring en herinnering aan het ontvangen van kermisgeld te behouden. Hier komt GIGEL in beeld als een innovator die deze traditie succesvol aanpast aan het moderne tijdperk zonder de persoonlijke touch te verliezen. De evolutie van kermisgeld: Van tastbaar naar digitaal!

GIGEL heeft het concept van de ‘digitale geldcadeaukaart’ ge├»ntroduceerd. Net als bij traditioneel kermisgeld, kunnen ouders en opa’s en oma’s met GIGEL geld cadeau geven aan hun kinderen en kleinkinderen. Wat GIGEL daarbij onderscheidt van gewoon geld overmaken, is onze aanpak om de ervaring te personaliseren en er een feestje van te maken voor de gever en de ontvanger. Onze GIGEL app is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar biedt ook een reeks gepersonaliseerde functies.

Ouders en grootouders hebben nu de mogelijkheid om de ervaring nog intiemer te maken door gepersonaliseerde berichten toe te voegen aan hun digitale kermisgeldgeschenken. Het is een prachtige manier om de essentie van de kermisgeldtraditie in een digitale vorm te vangen.

De overgang van fysiek naar digitaal kermisgeld is een bewijs van de veranderende tijden. Met GIGEL kunnen we vasthouden aan onze gekoesterde tradities terwijl we ze bijwerken voor de moderne wereld. Het is het beste van beide werelden – een brug tussen het verleden en de toekomst, het tastbare en het digitale, en de generaties!

De evolutie van kermisgeld: Van tastbaar naar digitaal!